bedrijfsportret
Bedrijfsportret
werkkalender
Werkkalender
excursies
Excursies
fotoboek
Fotoboek
route
Route
nieuws
Nieuws

WerkkalenderHenri's werkkalender
Elke maand of seizoen vertelt Henri Albers over zijn werkzaamheden in en rond Boomgaard Bokhoven.

Najaar 2009

Dit jaar hebben we een prima oogst gehad. Het groeiseizoen was goed en dat resulteerde in veel appels die ook "goed aan de maat" waren. De zonnige maanden augustus en september hebben daar zeker aan bijgedragen.
Eind augustus zijn we gestart met het plukken van de eerste oogst Santana. Deze vrij zure appel, mooi gekleurd, is ook geschikt voor mensen met een lichte appelallergie.
Daarna kwamen Alkmene en Elstar. De Alkmenes waren dit jaar vrij   klein, maar de Elstars waren uitstekend van maat, smaak en kleur. In drie rondes hebben we ze geplukt en ze kleurden telkens goed bij.
Eind september de eerst oogst Pinova, een harde, zoete, prachtig rood gekleurde appel (zie foto's oogst 2009).
En dan tenslotte de Jonagold; veel kilo's, misschien wel te veel met het oog op volgend jaar. Helaas ook veel fabrieksfruit vanwege onvoldoende kleuring en schurft. 
Het plukteam dit jaar bestond uit de vaste kern van mensen die al een aantal jaren bij ons plukken en een aantal  jonge mensen uit Polen en Nederland en de sfeer was zonder meer uitstekend. Een goede gewoonte is dat ieder om de beurt een keertje zorgt voor een heerlijke appeltaart.
Al met al kijken we terug op een goede oogst, met prachtig weer en een gezellige sfeer.
 

Maandoverzicht
Bekijk ook vorige afleveringen en foto's uit de werkkalender van Henri.
Voorgaande maanden
 

home


Home | Contact