bedrijfsportret
Bedrijfsportret
werkkalender
Werkkalender
excursies
Excursies
fotoboek
Fotoboek
route
Route
nieuws
Nieuws

WerkkalenderHenri's werkkalender
Elke maand of seizoen vertelt Henri Albers over zijn werkzaamheden in en rond Boomgaard Bokhoven.

Herfst 2008

Dit jaar zijn we op 1 september begonnen met oogsten en dat is een gemiddeld tijdstip. Half oktober hebben we de laatste appel geplukt. Een relatief korte oogstperiode wat al aangeeft dat de productie niet zo geweldig was. Minder areaal, want we hebben een stuk gerooid en minder kilo's bij ons hoofdras Elstar en dat telt aan. De productie van de Elstar was in 2007 blijkbaar te hoog om ook dit jaar een goede oogst te hebben. Deze beurtgevoeligheid is een van de redenen dat Elstar in appelland bekend staat als een "juffertje".
Onze plukploeg bestaat dit jaar voor de helft uit Poolse plukkers en voor de helft uit Nederlandse plukkers, waarvan sommigen al jaren (in deeltijd) bij ons plukken. Deze mix vinden we goed werkbaar en plezierig. De Poolse plukkers vormen de kern die elke dag komt en Nederlands blijft de voertaal.
De tijd na de oogst is altijd wat rustiger en biedt een goed tegenwicht aan de hectische oogsttijd. Tijd om weer een stuk te rooien, kanker te knippen en andere klusjes uit te voeren tot de wintertijd=snoeitijd weer aanbreekt.

Maandoverzicht
Bekijk ook de bijbehorende foto's of vorige afleveringen uit de werkkalender van Henri.
Voorgaande maanden
 

home


Home | Contact