bedrijfsportret
Bedrijfsportret
werkkalender
Werkkalender
excursies
Excursies
fotoboek
Fotoboek
route
Route
nieuws
Nieuws

WerkkalenderHenri's werkkalender
Elke maand vertelt Henri Albers over zijn werkzaamheden in en rond Boomgaard Bokhoven.

Januari 2007

Begin januari ben ik begonnen met de wintersnoei. Iets later dan normaal, vanwege onze vakantie in Nieuw-Zeeland. Bij de Jonagold, waar ik ben begonnen, is nu al te zien dat er voldoende bloemknoppen zijn. Ik maak eerst een rondje met de zaag om het grove hout eruit te zagen, vooral in de kop van de boom. Nadat deze zware takken zijn versnipperd met de klepelmaaier, maak ik vervolgens nog een rondje voor de (spaarzame) kleine knipjes met de snoeischaar. Ook alle vruchtboom-kankerinfecties, die ik bij een rondje 'kanker knippen' in het najaar gemist heb, neem ik dan mee.
Na de Jonagold komt de Elstar aan de beurt. Hier begin ik met die stukken waar afgelopen jaar de vruchtdracht het minst was. Ik ga er dan van uit dat er dit jaar voldoende bloemknoppen zullen zijn, maar dat kan ik op dit moment bij de Elstar nog niet zien.
Verder natuurlijk veel regen deze maand en de zware storm van 18 januari. Onze caravan heeft die storm niet overleefd. Deze caravan doel al vele jaren dienst als schaftkeet, vooral als we aan het werk zijn in het gedeelte in de boomgaard dat het verst verwijderd is van de schuur. Op zoek dus naar een "nieuwe" caravan! Tips zijn welkom.
 

Maandoverzicht
Bekijk ook de bijbehorende foto's of vorige afleveringen uit de werkkalender van Henri.
Foto's van de storm
Voorgaande maanden
 

home


Home | Contact