bedrijfsportret
Bedrijfsportret
werkkalender
Werkkalender
excursies
Excursies
fotoboek
Fotoboek
route
Route
nieuws
Nieuws

WerkkalenderHenri's werkkalender
Elke maand vertelt Henri Albers over zijn werkzaamheden in en rond Boomgaard Bokhoven.

Juli 2006

Deze maand hebben we, evenals voorgaande jaren een Franse stagiaire. Jacky is een leerling van Agritec Angers, een agrarische school in Angers (West-Frankrijk) met een tuinbouwafdeling. Vier weken lang verblijft hij bij ons thuis en is de voertaal Engels, want het is ook de bedoeling dat de stagiaire zijn Engels verbetert. Onze eerste stagiaire in 1992 was Francois en hij had het erg goed naar zijn zin. Jaren later werden we uitgenodigd voor zijn bruiloft en dat was een hele bijzondere ervaring. Twee dagen lang feest met een paar honderd bruiloftsgasten.
In deze maand besteden we een gedeelte van de tijd aan het zgn. "scheuten trekken" in de Elstar. De bomen van dit ras hebben de neiging in de loop van het jaar helemaal dicht te groeien. Vandaar dat we de steile, niet-productieve, éénjarige scheuten wegtrekken. Op het moment dat de scheuten nog niet verhout zijn gaat wegtrekken sneller dan knippen. Er komt dan meer licht in de boom, wat belangrijk is voor de kleuring van de appels.
Daarnaast vraagt het beregenen in deze zeer droge julimaand de nodige tijd. Naast beregenen voor de vochtvoorziening doen we het ook om verbranding van de vruchten te voorkomen. Enkele uren beregenen op het heetst van de dag zorgt voor koeling van het gewas en verhoging van de luchtvochtigheid.

Maandoverzicht
Bekijk ook de bijbehorende foto's of vorige afleveringen uit de werkkalender van Henri.
Voorgaande maanden
 

home


Home | Contact