bedrijfsportret
Bedrijfsportret
werkkalender
Werkkalender
excursies
Excursies
fotoboek
Fotoboek
route
Route
nieuws
Nieuws

WerkkalenderHenri's werkkalender
Elke maand vertelt Henri Albers over zijn werkzaamheden in en rond Boomgaard Bokhoven.

Maart en april 2007

We hebben een vroeg en nat voorjaar gehad. Dit in tegenstelling tot vorig jaar, toen we juist een laat voorjaar hadden. Dit geeft extra drukte, omdat we nog bezig zijn met snoeien, maar ook moeten beginnen met bemesten. We geven vinasse, een bijproduct uit de suikerindustrie, dat vooral kalium en stikstof bevat. De eerste bespuiting tegen schurft (met de delfstof zwavel) moet uitgevoerd worden bij het verschijnen van de eerste groene blaadjes. Dit jaar was dat op 16 maart.
Zeker bij een vroeg voorjaar is de kans op nachtvorst in de bloeiperiode groot, vandaar dat ik al tijdig de beregeningsinstallatie gebruiksklaar heb gemaakt. Uiteindelijk heb ik rond 20 april wel enkele keren beregend tijdens nachten met lichte nachtvorst ; aan de grond vroor het 2 graden, maar op boomhoogte niet noemenswaardig.
Omdat april extreem droog en warm is geweest was deze extra watergift voor de bomen heel welkom.
De bloei was kort en fel, bij droog en winderig weer en dus optimaal voor een goede bestuiving. Deze vindt plaats door de wind en door insecten, o.a. bijen. Een imker uit de buurt heeft ook dit jaar weer een bijenvolk geleverd. Achteraf gezien zou ook zonder bijenvolken de bestuiving goed zijn geweest.
Op 24 april heeft groep 7 van de Mgr. Bekkersschool uit Den Bosch een bezoek gebracht aan onze boomgaard. Dit in het kader van het project "Met de klas de boer op" van de Rabobank. Een bloeiende boomgaard en prachtig weer droegen bij aan een geslaagde excursie.

Maandoverzicht
Bekijk ook de bijbehorende foto's of vorige afleveringen uit de werkkalender van Henri.
Voorgaande maanden
Mgr. Bekkersschool
 

home


Home | Contact