bedrijfsportret
Bedrijfsportret
werkkalender
Werkkalender
excursies
Excursies
fotoboek
Fotoboek
route
Route
nieuws
Nieuws

WerkkalenderHenri's werkkalender
Elke maand of seizoen vertelt Henri Albers over zijn werkzaamheden in en rond Boomgaard Bokhoven.

Winter 2009 - 2010

Een echte ouderwetse winter met heel veel sneeuw. Ondanks die sneeuw en de kou heb ben ik begin januari begonnen met snoeien. Een kwestie van warm aankleden. De knopzetting is dit jaar redelijk goed, zeker gezien de goede oogst van 2009. (Meer over snoeien zie winter 2008- 2009).
Ook hebben we dit jaar weer schade door reeŽn. Meestal komen ze met z'n drieŽn. Door de sporen in de sneeuw was goed te zien dat ze van alle richtingen de boomgaard binnenkomen. De afrastering van 2 stroomdraden die we afgelopen zomer aan de oost- en zuidzijde van het perceel hebben geplaatst, bleek duidelijk onvoldoende om de lenige dieren buiten het perceel te houden. Aan de ligplekken in de sneeuw was ook goed te zien dat ze vaak overnachten in de boomgaard.
Verder heb ik de mezenkasten (15 stuks) schoongemaakt. De paartjes kunnen nu weer een woning naar keuze uitzoeken; meestal zijn er maar een paar bewoond.
De torenvalken zijn weer aan het koppelen en nemen hun intrek in de kast (zie foto rechts). Zij worden daarbij sterk gehinderd door roeken die boven op de kast gaan zitten zodat de valk niet op de normale wijze naar binnen kan gaan. Dit is een jaarlijks terugkerend probleem. De kast wordt bezet door een valk, maar het leidt nooit tot broedresultaat, omdat de roeken en ook kraaien het nest verstoren. Heeft iemand een oplossing voor dit probleem?

Maandoverzicht
Bekijk ook vorige afleveringen en foto's uit de werkkalender van Henri.
Voorgaande maanden
Winter 2009- 2010
 

home


Home | Contact